IPL by Lumenis се утвърди, като „златният стандарт“ във фотоподмладяването в световен мащаб. 

Фотоподмладяване е много успешна процедура по мнението на стотиците пациенти. Засега това е единствената процедура, която бързо, безболезнено и ефективно отстранява видимите дефекти по кожата – пигментации, капилярни мрежи и бръчки – като същевременно стимулира и производството на колаген. Ако кожата ви е повяхнала и изглеждате уморени, решението на вашия проблем е Фотоподмладяване с бързи резултати, без болка и инжекции. С фотоподмладяване успешно се третират и премахват пигментни петна и спукани капиляри, като същевременно се стимулира производството на колаген.

Какво представлява фотоподмладяването?

Фотоподмладяването е комплексно въздействаща терапия. При нея се използват внимателно подбрани дължини на вълните, които се привличат от пигментното вещество в кожата – меланин, и от червения цвят на хемоглобина.
При фотоподмладяването светлинният импулс загрява кожата в дълбочина и достига до фибробластите – клетките, които са отговорни за репродукцията на нов колаген. Енергията е така насочена, че да не уврежда клетките, а да ги стимулира като ги накара да работят по-ускорено и да произвеждат повече колаген.

При фотоподмладяването изчезват пигментните петна и повърхностните разширени кръвоносни съдчета /капиляри/. 

За да ускорят процеса на изчистване на „извадения” пигмент, на седмия ден след фототерапията препоръчваме да си направите микродермабразио. Процедурата изчиства кожата и придава блясък. Трябва да се знае, че дори веднъж премахнати, хиперпигментните петна и разширените капиляри отново се появяват след време. Начинът на живот, хормоналните промени, ексцентричните излагания на слънчева радиация, практикуване на екстремни спортове, медикаменти и други също са фактори, които повлияват появата на пигментация.

Кога се вижда резултатът от процедура Фотоподмладяване?

От 1 до 3 месеца след проведена терапия с Фотоподмладяване, се наблюдава леко уплътняване на кожата поради образуване на чисто нов колаген, чиито влакна са подредени успоредно на кожата. Това дава усещане за стегната кожа: дребните бръчици изчезват, а широките пори се свиват. И ако преди процедурите кожата е била много повяхнала и пожълтяла, то след тях тя е с видимо по-млада текстура, по-свеж вид и по-светъл тен. Важно е да се отбележи, че подмладяващият ефект е с натрупване във времето, защото процесите на създаване на нов колаген се задействат и протичат до няколко месеца след терапията. Затова често по-силният ефект на подмладяване се наблюдава 2-3 месеца след прилагане на терапията. Премахването на пигментните петна и повърхностните разширени кръвоносни съдчета /капиляри/ също се смята за подмладяване на кожата, защото с напредване на възрастта тези неестетични проблеми се появяват, увеличават се като брой и се задълбочават.

Колко процедури е необходимо да се приложат?

Фотоподмладяване се препоръчва веднъж годишно. Терапията включва от 3 до 5 процедури през 3 седмици. Извършва се само в периода от късна есен до ранна пролет и само на кожа без всякакъв допълнителен тен от солариум или слънце. Тенът на лицето се избистря изцяло и за по-дълго време. Старчески петна, петна от дълбоки белези и петна на хормонална основа се махат по-трудно и за тях трябват по 5-6 процедури на сезон в рамките на 1-2 години, които да се комбинират с избелващи пилинги и кремове само през есенно-зимния период.

Записване на час на : 0877089152

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *