Микронидлинг Microneedling (Derma needling или Collagen Induction Therapy)

Микронидлинг Microneedling (Derma needling или Collagen Induction Therapy) е идеалното лечение за подмладяване на кожата, намаляване на фините линии, размера на порите, подобряване на текстурата на кожата и стимулиране на колагена, всичко това с минимално време на престой.

Микроиглите проникват в кожата, задействайки естествения лечебен отговор на тялото, което води до стимулиране на производството на колаген. Резултатът е по-здрава, чиста и стегната кожа със здравословен блясък.

Как работи Microneedling?

Microneedling (колагенова индукционна терапия) е усъвършенствано лечение на кожата, което действа чрез проникване в кожата с микроигли, които предизвикват естествения лечебен отговор на тялото. Активирането на този отговор насърчава способността на кожата да лекува, възстановява и стимулира производството на нов колаген – колагенът е градивните елементи на здравата, млада кожа. Регенерирането на нови, здрави кожни клетки може да разпръсне клъстери от пигментация, да помогне за изсветляване на обезцветяването, да намали появата на линии и бръчки и белези (включително белези от акне) плюс да придаде по-равномерен тон на кожата.

Какво е усещането за микронидлинг?

Microneedling (колаген индукционна терапия) може да звучи плашещо, ако никога преди не сте го опитвали. Клиентите описват, че лечението с микроигли се усеща като цялостно ексфолиране – подобно на интензивно микродермабразио. Може да забележите усещане за драскане, което се чувства по-чувствително в някои области като областта на очите, носа и челото, но обикновено е сравнително безболезнено, ако не и малко неудобно.

Кога ще видя резултатите от микронидлинга?

Повечето клиенти забелязват подобрение на кожата си след първите няколко процедури и резултатите продължават да се подобряват с курса на лечение. Ние препоръчваме 4-5 процедури на всеки 4-5 седмици, за да осигурите дълготрайни и реални резултати.

Микронидлинг подходящ ли е за мен?

Microneedling е подходящ за всички типове кожа, особено ако вашите проблеми са стареене, увреждане от слънцето и пигментация, белези от акне и неравномерна текстура на кожата. Увеличаването на производството на колаген е от полза за здравето на кожата на всеки. Microneedling не е подходящ за хора с активно акне и/или обриви и бременни жени.

Какво се случва след лечението ми с микроигли?

Възстановителният период е относително кратък. Нормално е да видите известно зачервяване и подуване след лечението, но това ще изчезне от само себе си в рамките на няколко часа.

Работи ли микронидлингът при петна, черни точки и акне?

Microneedling не се препоръчва при активно акне, но е чудесен за работа върху предразположена към акне кожа и белези от акне, тъй като новото производство на колаген помага за заздравяването и възстановяването на кожата ви. Microneedling може да помогне за подобряване на външния вид на разширените пори чрез стимулиране на производството на колаген.

Какво да очакваме след Microneedling?

Уверете се, че носите слънцезащитен крем SPF30+ всеки ден от 1 ден след лечението. Не ексфолирайте 1 седмица. Минералният грим може да се използва 24 часа след третирането. Не излагайте третираната зона на слънце. Не приемайте никакви противовъзпалителни лекарства 48 часа след лечението. Избягвайте дейности, при които кожата ви може да влезе в контакт с дразнители, например: плувни басейни и горещи вани.

Подобни статии