Екзозоми -революционна регенеративна терапия за лице и скалп

Екзозомите са извънклетъчни невезикули, секретирани от човешки клетки, особено стволови клетки. Те съдържат биомолекули като протеини, липиди и нуклеинови киселини и действат като пратеници от стволови клетки към други клетки. Те играят жизненоважна роля в междуклетъчната комуникация, заздравяването, регенерацията и възстановяването на тъканите. Те са включени в продуктите за грижа за кожата поради техния потенциал да предоставят ползи за здравето и външния вид на кожата. Те могат да помогнат за подобряване на текстурата и хидратацията на кожата, да намалят възпалението и признаците на стареене.

Tерапията включва използването на много тънки игли за създаване на контролирани микро-лезии в кожата, като по този начин се стимулира естествения процес на регенерация на клетките. Това лечение се използва за подобряване на текстурата на кожата, намаляване на белези, бръчки и петна, както и за увеличаване на абсорбцията на продуктите, нанесени след това. Добавянето на екзозоми в терапията с микроигли е ефективно, тъй като микролезиите, създадени от иглите, позволяват по-добро проникване и абсорбиране на екзозомите в кожата. Екзозомите могат да доставят растежни фактори, протеини и сигнални молекули, за да стимулират регенерацията на клетките и да подпомогнат възстановяването на тъканите. Превъзходното качество на екзозомите на Dp Dermaceuticals е доказано в специализирани клинични проучвания: Те изпращат сигнали на клетъчно ниво, за да стимулират естествения процес на регенерация на кожата. Стимулира производството на колаген и еластин. Подпомага зарастването на рани и минимизира образуването на белези. Помага за намаляване на появата на пигментация или розацея, предотвратява и лекува бръчки. Комбинацията от допълнително съдържащи се активни съставки във формулата допринася за подобряване вида на кожата.

С приблизително 7000 екзозоми, които могат да бъдат поставени на края на автоматизираната процедура за микроигли е най-ефективният механизъм за доставяне на екзозоми към кожата, без да се компрометират екзозомите.* Комбинираната терапия позволява на регенеративните способности на екзозомите да ускорят резултатите, за да помогнат за подобряване на много кожни състояния, включително индуцирана от слънцето пигментация, стареене, розацея и хиперпигментация

Нещо повече, серумът с екзозоми съдържа допълнителни активни съставки, като витамин С и хиалуронова киселина, които имат допълнителни ползи за кожата. Витамин С има антиоксидантни свойства, помагайки за защита на кожата от увреждането на свободните радикали, докато хиалуроновата киселина има способността да поддържа хидратацията на кожата, оставяйки я мека и блестяща. Синергичната комбинация от модерна технология, персонализирана процедура и висококачествени продукти осигурява изключителни и трайни резултати. В крайна сметка кожата ви ще отразява не само вашата биологична възраст, тя ще изглежда по-здрава, по-ярка и по-млада.

Активните екзозоми, заедно с пептидите, хиалуроновата киселина и витамин С във формулата осигуряват на кожата допълнителни ползи, като антиоксидантен ефект за защита на кожата от увреждане, причинено от свободните радикали, хидратация и подкрепа на производството на колаген и еластин, стимулиране на клетъчната регенерация помага за подобряване на текстурата на кожата и намаляване на признаците на стареене.

Екзозомата е малка везикула, намираща се в клетките, особено в човешките стволови клетки. Те съдържат биомолекули като протеини, липиди и нуклеинови киселини и действат като пратеници между стволовите клетки и други клетки. Те играят жизненоважна роля в междуклетъчната комуникация, заздравяването, регенерацията и възстановяването на тъканите. Екзозомите насърчават заздравяването на рани чрез ускоряване на затварянето на рани, намаляване на образуването на белези/белези, регулиране на разпределението на колагеновите влакна и подпомагане на регенерацията на аднексите (кожни придатъци, включително коса и мастни жлези, нерви и кръвоносни съдове) чрез инхибиране на TGF-β рецепторите. Твърди се, че само човешки синтетични екзозоми активират регенеративните фактори, необходими за насърчаване на ефективно заздравяване на рани, подмладяване и възстановяване. Екзозомите, освободени от най-младия източник на синтетични екзозоми, носят младост и здраве без негативни последствия, като са много мощни в регулирането на регенеративните процеси в тялото. По-нататъшното подмладяване, особено на кожата, може да бъде активирано и подобрено за максимално възстановяване и корекция.

Предимства на екзозомата:

• Насърчава регулираното зарастване на рани

• Стимулира синтеза на колаген и еластин

• Подпомага клетъчната диференциация

• Подобрява ангиогенезата

• Предотвратява образуването на белези

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА:

• Максимален потенциал за регенерация на кожата

• Стимулира естественото възстановяване на клетките, сигнализира за по-млада кожа

• Доказано помага за намаляване на появата на стареене на кожата, пигментация и розацея

• От етични източници

• Насърчава нормализирана и младежка регенерация

Подобни статии