Ултразвуково почистване на лице

Ултразвуковото почистване е най-популярната и търсена процедура в салоните за красота.

Процедурата стана толкова популярна, защото е безопасна, ефективно почиства кожата на лицето, стимулира производството на естествен колаген. Ултразвукът се използва за всички типове кожа, дори и за силно чувствителна кожа с признаци на купероза.

Ултразвуковото почистване на лицето решава  кожни проблеми като:

Акне, след акне.

Мазна кожа.

Комедони и черни точки.

Себореен дерматит.

Физиологично стареене на кожата с образуване на бръчки.

Груба кожа, склонна към сухота.

Нарушен лимфен поток в областта на главата, лицето и шията.

Освен лицето, козметолозите могат да почистят с ултразвук зоните на гърба, раменете и деколтето.

Ултразвуковото почистване се извършва с помощта на специален излъчвател. Устройството излъчва ултразвукови вълни с определена честота, които механично ексфолират кератиновите частици на кожата. Специфичната особеност на ултразвука е, че той не причинява вреда на живите клетки.

В началото на процедурата лицето се почиства от грим с помощта на професионални козметични продукти. Не е необходима вапоризация на лицето, за да се отворят порите.

Ултразвиковият гел, подобрява ултразвуковото предаване и се прилага върху повърхността на кожата. Почистването се извършва с помощта на ултразвукова шпатула. Козметик плавно я движи по масажните линии. Регионите на агрегация на комедони се третират внимателно.

Почистването не причинява болка. Усещате само лека вибрация в областите, където костите са разположени близо до кожата (маларната област, брадичката).

Ултразвуково почистване на лицето или ултразвуков пилинг – нежно и дълбоко отстраняване на примесите и роговия слой на епидермиса.

Дълбокото, но нежно почистване е ключът към висококачествената и красива кожа.

Резултати от ултразвуково почистване на лицето:

Ултразвуковото почистване на лицето позволява да се получи равномерен тен на кожата, което я прави свежа и овлажнена. Излагането на тази процедура подобрява притока на кръв и лимфа. Това води до намаляване на подуването на тъканите, насърчава снабдяването с кислород и хранителни вещества. Отстраняването на горния кератинов слой от епидермиса позволява лесен достъп на полезни вещества, съдържащи се в кремове и маски, до младите клетки.

Един ден след процедурата кожата се възстановява напълно.

Ефектът на ултразвука върху клетките стимулира нормализирането на много процеси. Подобрява се кръвообращението и лимфният дренаж. Кожата е добре хидратирана, еластичността на тъканите се увеличава.

Същността на процедурата

Ултразвукът превръща почистващия серум в емулсия с ниско молекулно тегло. Редуването на звукови вълни упражнява силен натиск върху клетъчните мембрани. Емулсията дълбоко почиства порите и премахва замърсяванията.  Допълнителното механично действие ексфолира мъртвите клетки.

Ефектът на ултразвука върху клетките стимулира нормализирането на много процеси. Подобрява се кръвообращението и лимфният дренаж. Кожата е добре хидратирана, еластичността на тъканите се увеличава.

Накратко :

10-15 минути средна продължителност на процедурата

1 процедура на всеки 2 месеца ще осигури дълготраен резултат от почистването на лицето

Забележим резултат от почистването на кожата след 1 процедура

70% намаляване на повторната поява на възпаление

Предимства на процедурата

Нежен подход. Професионално почистване на кожата на лицето без зачервяване и увреждане на кожата.

Безопасен. Няма болка или дискомфорт.

Може да се направи дори и през лятото.

Подходящ за всеки тип кожа.

Противопоказания

Бременност

Кърмене

Онкология

Диабет

Инфекции

Вирусни заболявания

Възпаление

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *