Микропигментация – черешката на тортата

Микропигментация (перманентен грим) е една от най-търсените естетични процедури в салоните за красота. Предназначена е да разкраси, промени или коригира определени нежелани особености на лицето и тялото. При нас най-разпространени са процедурите микропигментация, свързани с перманентно гримиране на веждите и устните.

Характерното за процедурата микропигментация е, че е предпочитана и от млади и от по-възрастни жени. С помощта на перманентния грим и зрелите дами могат успешно да прикрият белези, да подмладят лицето си и да освежат тена си, докато младите най-често се спират на микропигментацията по естетически причини – за допълнително подчертаване на определени зони на лицето.

Основните цели на микропигментацията са коригиране, акцентиране, поправяне на асиметрията и придаване на хармоничност. Участъците,които се работят са очи, вежди, устни.

 Микропигментация на устни

– Промяна на формата на устните
– Корекция на асиметрията
– Засилване на цвета на целите устни или само контур. За най-естествен резултат контура се прелива леко във вътрешната част на устната, за да не изглежда като черта
– Оптическо увеличаване обема на устните- при тази техника е възможно и леко уголемяване на устните.
Процедурата се състои от 2 посещения, за най-добър резултат е желателно да се освежава веднъж годишно.

 Микропигментация на очи (очна линия)

– Оптична корекция на смъкнати ъгли на очите
– Създава се ефект на по-гъсти мигли
– Отварят се (уголемяват се) оптически по-малките очи
Процедурата се състои от 2 посещения, за най-добър резултат е желателно да се освежава веднъж годишно.

 Микропигментация на вежди

– Възстановяване на веждите в първоначалната им форма, ако са много тънки, къси, редки или в случай на липса (алопеция)
– Лифтинг ефект, зрително открояване на окото и придаване на изразителност на погледа
– Корекция на асиметриметрични вежди,корекция на цвят или форма.

Микропигментация на вежди „пудра ефект “ – получават се едни по-подчертани и изразителни вежди, при които се виждат само вашите естествени косъмчета, а кожата около тях е „оцветена“. Процедурата се състои от 2 посещения, за най-добър резултат е желателно да се освежава веднъж годишно.

Микропигментация 3D вежди или косъм по косъм – рисуват се косъмчета между вашите естествени. Целта е естествени на вид, по плътни и подчертани вежди.
Процедурата се състои от 2 посещения, за най-добър резултат е желателно да се освежава веднъж годишно.

Как се извършва микропигментацията

Процедурата микропигментация представлява вкарване на специални пигменти под кожата с помощта на специален уред с формата на молив, на чийто връх има малка игличка. Когато се извършва в подходящи условия и от добре обучен персонал, процедурата най-често е безболезнена, благодарение и на ултратънките акупунктурни игли.

Ако искате подчертани и красиви вежди, които изглеждат натурално, микропигментацията е най-подходяща за вас.За разлика от процедурата “микроблейдинг” , “микропигментация” е по-траен и по-безболезнен метод. Метод, който се работи машинно, изключително финно и повърхностно.

Възстановителния период след направената процедура протича с минимален дискомфорт за клинта.

Устните се възстановяват най-бързо, на третия ден след процедурата се белят, а след 4-ия ден са готови за гланц и целувки. Жените, които имат склонност към рецидивиращи херпеси по устни, трябва да взимат съответните мерки за превенция, защото микротравмата от процедурата провокира избиване на херпеси.

Веждите заздравяват в рамките на 7-8 дни: след 5-ия ден от направената процедура те започват да се белят и 2-3 дни ще стоят шарени, докато не се обелят напълно.

Очна линия: клепачите след направената процедура ще имат оток, който може да се засили на втория ден. Кожата ще започне да се бели след 3-7 ден, това е индивидуално.

През възстановителния период третираните зони не трябва да се мокрят. Да се избягва плуване (басейн, море и т.н.), разпарване (баня, сауна), излагане на пряка слънчева светлина, изпотяване по време на спортуване.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *