Защитете кожата си, докато се грижите за планетата, с нова формула OCEAN RESPECT от Skeyndor!

Марката за професионална козметика Skeyndor преформулира своят Blue Light Technology Protective Крем SPF50, за да ви предпази от слънцето и вредното въздействие на синята светлина, излъчвана от екрани и изкуствено осветление, докато същевременно се грижите за моретата и океаните.

Новата формула Ocean Respect е екологична и биоразградима. Не съдържа никакви микропластмаси или силикони, които са вредни за екосистемата. Освен това в нея няма Оxybenzone or Octinoxate, съставки, вредни за коралите. Така се спазват и вече действащите разпоредби в някои части на Карибите.

Формулата е актуална именно сега, на прага на лятото, когато дните стават по-дълги и ние прекарваме повече време на слънце.

За стареенето на кожата, освен прякото излагане на слънчева светлина, мощен фактор са и електронните устройства, които са източник на изкуствено високоенергийно видимо излъчване, често наричано синя светлина. Научно доказано е, че тя може да увреди лицето ни, ако не се вземат адекватни предпазни мерки. Появата на тъмни петна по кожата, загуба на плътност и еластичност и фотостареене, също могат да бъдат причиненои от този тип светлина. За да ви предпази от всички тези вредни въздействия още през 2017 година Skeyndor създаде технологията за защита Blue Light Technology, която е включена в този продукт, освен всички останали защити (UVB, UVA, HEV и IR). А това го прави и идеален за чувствителна кожа. Той има лека текстура, водоустойчив е и придава лек цвят.

Но Skeyndor са и крачка напред и адаптират своя слънцезащитен крем с грижа за околната среда, което винаги е било сред основните стремежи на компанията в историята ѝ. Океаните са 2/3 от нашата планета и ние не се грижим добре за тях. Докладите сочат, че между 6000 и 14 000 тона от слънцезащитен крем се изхвърлят в моретата и океаните всяка година. Тревожен факт е, че 25% от активните съставки чрез слънцезащитните кремове, нанесени върху кожата, се отделят във водата, причинявайки сериозни щети на морската флора и фауна.

Изправени пред този тревожен проблем, е важно да използвате продукти, които предпазват от вредното слънчево въздействие, като същевременно  опазват екосистемата.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *